ÖSTERLEN GOSPEL

 
 

Österlen Gospel bildades 1995  i Simrishamn på Österlen. Vi är en kör med medlemmar från hela Skåne och även Blekinge. Vi träffas ca en gång i månaden och övar.

Övningarna sker främst i Vinslövs Missionskyrka i Vinslöv.


Vad gäller tro och livsåskådning är kören helt fristående med en stor öppenhet. Vi sjunger på gudstjänster, ger vanliga konserter, har anlitats vid bröllop och jubileum mm. För att möta Gospelmusiken i sitt rätta element har vi genomfört två resor till USA och tre resor till London.

Vi har genom åren haft den stora glädjen att få sjunga med Etta Cameron, Cyndee Peters, Maria Nordenback, Dirk Chaney, JT Hairston, L Stanley Davis, London Community Gospel Choir, Emil Sigfridsson, Calle Kristiansson, Sanna Nielsen, Glenn Wish.

Vi har under senare år utvecklat ett gott samarbete med tenoren John Kluge och hans kända julkonsert ”Änglaljus” samt med Henrik Åberg och hans Julkonsert ”Elvis Christmas”.

Österlen Gospel har även medverkat i Tv och Radio. Vår egen julmusikal ”Light of the world”  har vi turnerat med under ett antal år.

Vår inriktning ligger mer åt den traditionella gospelmusiken men vi sjunger även ”contemporary” gospel. Gospel betyder ”Det glada budskapet”  eller  ”Goda nyheter”.  Det är detta vi hoppas förmedla när vi är ute och sjunger.


 

Österlen gospelFör information och bokning

ring

körledare

Gunilla Hylén 0768-227002


mail:

gunilla.hylen@hotmail.se


eller

ordförande 

Helen Lundgren

0722-452867


mail: helen.lundgren45@gmail.comKörens bankgiro 5583-8825
Arvode: 4500:-inkl. musiker och resekostnader.

Gäller konserter inom Skåne

Arvode för bröllop: efter överenskommelse beroende på antal sånger m.m


Körens övningar sker

oftast i

Vinslövs Missonskyrka

i Vinslöv.


             Välkommen att

              kontakta oss!


      

               Österlen gospel


Foto: Helene Johansson     Webmaster: Ann Jacobsson

   senast uppdaterad 2021-11-22

                 

Foto: Helene Johansson